SZERETLEK ♥ BFF ♥ :D
 

MENÜ
 Itt van néhány sütirecept, amit gyorsan és könnyen el lehet készíteni! :) Esetleg a Te legjobb barátnődnek is készíthetsz ajándékba! ;) 
 

Bögrében sült süti 5 perc alatt recept (mikrós süti)

Hozzávalók 2 főre:                 
 
  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj

 

Elkészítés:

 

  1. A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük.
  2. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük.
  3. Frissen, melegen pl. vaníliasodóval tálaljuk. 

  Pudingos piskóta: 

                                                             

Hozzávalók:

- 1-2 cs babapiskóta 
- 1 cs puding 
- gyümölcsök/ dió 

Egy mélyebb tálba beletördeled a babapiskótát, hozzáadod a kockára vágott gyümölcsöket. Főzöl rá pudingot, összekevered (h jól beszívja a piskóta), és hűtőbe teszed. Tálaláskor tehetsz rá tejszínhabot. Diós megoldás esetén rumaroma is mehet a pudingba. 

 


Csokoládés álom: 

                                  

Hozzávalók:


- 1 tojás 
- 10 dkg omlós kex 
- 10 dkg étcsoki 
- 2 ek brandy 
- 2 ek tejszín 

A kexet összetördeljük és brandybe áztatjuk. Egy tálba reszeljük az étcsokit, hozzákeverjük a tejszínt, tojássárgáját. A fehérjét habbá verjük, és hozzáforgatjuk. Végül hozzáadjuk a brandybe
áztatott kexet, és az egészet hűtőbe tesszük.


 Keksztekercs:

Hozzávalók 4 főre:                                                   

 

 

A barna tésztához:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl feketekávé (vagy tej)
  • 1 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál rum
  • kevés tej

A fehér töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

 

 

Elkészítés
  1. A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
  2. A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
  3. Feltekerjük. Fóliába csavarjuk  és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  4. Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.

 Színes teasütemény:

 

                                          

Eszközigény:

keverőtál, nyújtófa ( nyújtódeszka ), sütőpapír, különböző kiszúró formák

A süteményhez:
  • 25 dkg liszt2 teáskanál sütőpor ( Dr. Oetker )15 dkg porcukor ( kristálycukor nem jó !! )
  • 1 csomag vanilliacukor
  • 1 csipet só
  • 2-3 evőkanál rum aroma ( Dr. Oetker )
  • 1 tojás
  • 12 dkg rama ( fél kocka )

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 C - ra.
  2. A hozzávalókat egy tálba mérjük, összegyúrjuk ( ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük ).
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük, és a 200 C -ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
  4. A cukrot kevés folyadékkal kikeverjük. Rózsaszín és világoskék árnyalatokat úgy kapha- tunk, ha a cukorhoz valamilyen eredeti gyümölcs levét adjuk ( ez lehet szörp is ), ha ennéliintenzívebb árnyalatot szeretnénk, használjunk ételfestéket. Ha sűrű a máz, bátran adjuk hozzá folyadékot, ha híg a cukor.

 Bögre szélére süti

                                                 

                                                           

Hozzávalók: 

  • 10 dkg Rama
  • 28 dkg liszt
  • 28 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 reszelt citrom héj 
  • 2 dl tej

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát. 
  2. Egy kisebb méretű ( 18 * 27 cm -es ), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 C -on 20- 25 percig sütjük.
  3. Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon megfelelő kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre, anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
  4. A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.

 

 


 Kókuszgolyó recept (tejjel)

 

Kókuszgolyó hozzávalók:

 

Kókuszgolyó

 

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 2 dl tej

 

Kókuszgolyó készítése:

 

A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.

 


 Szív alakú süti

                Szív alakú Valentin-napi süti

 

Hozzávalók:

Eszközigény

fakanál, keverőtál, sütőpapír, kis lábas, alufólia, kiszúró forma

A tésztához

  • 20 dkg Rama 
  • 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet)
  • 4 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 0,5 dl tej

A tepsi kikenéséhez

  • Rama

A csokimázhoz

  • 20 dkg tortabevonó
  • 4 dkg Rama 
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

 

  1. Tészta: a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral keverjük habosra, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. Hozzáadás közben mindegyik tojássárgával jól keverjük ki a készülő masszát.
  2. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, adjuk hozzá az előzőekhez, majd miközben a tejet is beleöntjük, jól keverjük össze az egészet.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk óvatosan a tésztába, vigyázva, nehogy összetörjön.
  4. Sütés: Ramával kikent és liszttel meghintett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítsuk kisujjnyi vastagságúra, kb.33x33 cm-esre a tésztát.
  5. Süssük meg előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 perc alatt.
  6. Miután kihűlt, a szív alakú formát használva szaggassuk ki a sütiket a kész tésztából.
  7. Csokimáz: egy kis lábasban forralunk vizet, ami fölé helyezzünk egy lehetőleg kerek aljú edényt. Ebbe tegyük a tortabevonót, amit a Ramával és a vízzel kevergetve olvasszunk fel.
  8. A szíveket villával mártsuk bele a felolvasztott bevonóba és tegyük alufóliára. Mielőtt a bevonata megdermedne, cukorkával, gyöngycukorral, dekorcukorral, vagy pirított mandulával díszíthetjük.

 Pingvin szelet

                              Pingvin szelet

 Hozzávalók:

A mázhoz:

  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Rama 

A rátéthez:

  • 10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej

A piskótához:

  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás


Elkészítés:

 

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  2. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
  3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
 

 

 

 

Asztali nézet