Itt van néhány sütirecept, amit gyorsan és könnyen el lehet készíteni! :) Esetleg a Te legjobb barátnődnek is készíthetsz ajándékba! ;)
Bögrében sült süti 5 perc alatt recept (mikrós süti)
Hozzávalók 2 főre:
- 4 ek liszt
- 1 mk sütőpor
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 tojás
- 3 ek tej
- 3 ek olaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük.
- Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük.
- Frissen, melegen pl. vaníliasodóval tálaljuk.
Pudingos piskóta:
Hozzávalók:
- 1-2 cs babapiskóta
- 1 cs puding
- gyümölcsök/ dió
Egy mélyebb tálba beletördeled a babapiskótát, hozzáadod a kockára vágott gyümölcsöket. Főzöl rá pudingot, összekevered (h jól beszívja a piskóta), és hűtőbe teszed. Tálaláskor tehetsz rá tejszínhabot. Diós megoldás esetén rumaroma is mehet a pudingba.
Csokoládés álom:

Hozzávalók:
- 1 tojás
- 10 dkg omlós kex
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek brandy
- 2 ek tejszín
A kexet összetördeljük és brandybe áztatjuk. Egy tálba reszeljük az étcsokit, hozzákeverjük a tejszínt, tojássárgáját. A fehérjét habbá verjük, és hozzáforgatjuk. Végül hozzáadjuk a brandybeáztatott kexet, és az egészet hűtőbe tesszük.
Keksztekercs:
Hozzávalók 4 főre: 
A barna tésztához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 dl feketekávé (vagy tej)
- 1 evőkanál lekvár
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál rum
- kevés tej
A fehér töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
- A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
- Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
- Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Színes teasütemény:

Eszközigény:
keverőtál, nyújtófa ( nyújtódeszka ), sütőpapír, különböző kiszúró formák
A süteményhez:
- 25 dkg liszt2 teáskanál sütőpor ( Dr. Oetker )15 dkg porcukor ( kristálycukor nem jó !! )
- 1 csomag vanilliacukor
- 1 csipet só
- 2-3 evőkanál rum aroma ( Dr. Oetker )
- 1 tojás
- 12 dkg rama ( fél kocka )
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 C - ra.
- A hozzávalókat egy tálba mérjük, összegyúrjuk ( ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük ).
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük, és a 200 C -ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
- A cukrot kevés folyadékkal kikeverjük. Rózsaszín és világoskék árnyalatokat úgy kapha- tunk, ha a cukorhoz valamilyen eredeti gyümölcs levét adjuk ( ez lehet szörp is ), ha ennéliintenzívebb árnyalatot szeretnénk, használjunk ételfestéket. Ha sűrű a máz, bátran adjuk hozzá folyadékot, ha híg a cukor.
Bögre szélére süti

Hozzávalók:
- 10 dkg Rama
- 28 dkg liszt
- 28 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 3 dkg dió
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 reszelt citrom héj
- 2 dl tej
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát.
- Egy kisebb méretű ( 18 * 27 cm -es ), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 C -on 20- 25 percig sütjük.
- Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon megfelelő kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre, anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
- A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.
Kókuszgolyó recept (tejjel)
Kókuszgolyó hozzávalók:

- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál rumaroma
- 1 csomag kókuszreszelék
- 2 dl tej
Kókuszgolyó készítése:
A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
Szív alakú süti

Hozzávalók:
Eszközigény
fakanál, keverőtál, sütőpapír, kis lábas, alufólia, kiszúró forma
A tésztához
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet)
- 4 db tojás
- 15 dkg finomliszt
- 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 0,5 dl tej
A tepsi kikenéséhez
A csokimázhoz
- 20 dkg tortabevonó
- 4 dkg Rama
- 2 evőkanál víz
Elkészítés
- Tészta: a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral keverjük habosra, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. Hozzáadás közben mindegyik tojássárgával jól keverjük ki a készülő masszát.
- Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, adjuk hozzá az előzőekhez, majd miközben a tejet is beleöntjük, jól keverjük össze az egészet.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk óvatosan a tésztába, vigyázva, nehogy összetörjön.
- Sütés: Ramával kikent és liszttel meghintett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítsuk kisujjnyi vastagságúra, kb.33x33 cm-esre a tésztát.
- Süssük meg előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 perc alatt.
- Miután kihűlt, a szív alakú formát használva szaggassuk ki a sütiket a kész tésztából.
- Csokimáz: egy kis lábasban forralunk vizet, ami fölé helyezzünk egy lehetőleg kerek aljú edényt. Ebbe tegyük a tortabevonót, amit a Ramával és a vízzel kevergetve olvasszunk fel.
- A szíveket villával mártsuk bele a felolvasztott bevonóba és tegyük alufóliára. Mielőtt a bevonata megdermedne, cukorkával, gyöngycukorral, dekorcukorral, vagy pirított mandulával díszíthetjük.
Pingvin szelet

Hozzávalók:
A mázhoz:
- 1,5 dl tej
- 35 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Rama
A rátéthez:
- 10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
- 5 dl tejszín
- 3 dl tej
A piskótához:
- 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg finomliszt
- 3 evőkanál víz
- 15 dkg kristálycukor
- 6 db tojás
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
- A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
- A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.